Glamournagelproducten

Alle producten van Glamournagelproducten zijn gecontroleerd, getest en voldoen aan de Europese cosmeticawetgeving (1223/2009).

 

Cosmetica moeten aan de regels van de Europese Cosmeticaverordening voldoen

Een van de verplichtingen uit de Cosmeticaverordening is de notificatie van producten bij de Europese Commissie. Alle producten moeten op dit centrale punt aangemeld worden, inclusief specifieke gegevens over het product, de eigenaar en informatie over de samenstelling. De Europese Commissie geeft de informatie van de notificaties door aan de autoriteiten in de lidstaten en de vergiftigingeninformatiecentra. De lidstaten gebruiken deze informatie voor de controle van de eigen markt. Producten worden genotificeerd in het Cosmetic Product Notification Portal, het digitale systeem van de Europese commissie. Sinds 11 juli 2013 moet alle producten genotificeerd zijn. Meer informatie over notificeren vindt u op de website van de Europese Commissie.

Op deze pagina vindt u informatie rondom de CPNP wet, en dat wij ons hier aan houden. Wij hebben van al onze producten die ingeschreven moeten worden een INCI, CoA en een MSDS sheet. Verder zijn er nog een aantal papieren nodig, waar wij toegang tot hebben zou het nodig zijn. Wij zullen hier dan ook een voorbeeld van een MSDS sheet laten zien, zoals die moet voldoen aan de normen van de CPNP, en van de keuring. Op de MSDS staan alleen de ingrediënten op die een gevaar kunnen zijn voor de mens. Op de labels van de producten en de INCI lijsten staan alle ingrediënten die een product bevat. Verder staat op de MSDS alles rondom veiligheid, gevaren, transport, en wat te doen bij ieder ongeval met dat product.

Verder zult u op deze pagina de product bijlagen vinden die horen bij onze producten met daar alle benodigde informatie op die niet op de label passen. Hier staat onder andere in hoe u het product het beste kunt opbergen, weg gooien. En hoe u ermee te werk gaat..

Wij zorgen ervoor dat wij alles goed volgens de wet doen, en krijgen hierover dan ook ieder jaar een keuring. Wij willen niet alleen de beste kwaliteit product hebben maar ook dat alles perfect geregeld is voor de wet en U met veilige producten werkt.