• Lorem ipsum

Barbicide 101: hygiëne in de salon

11 Aug 2022
door Amy

Een mooie en fijne werkplek is een hygiënische werkplek. Het is dan ook van groot belang dat hier de juiste producten voor gebruikt worden. Met Barbicide werk je makkelijk en effectief: binnen 5 minuten is alles gedesinfecteerd en klaar voor gebruik! 

Wat is Barbicide

Barbicide is nummer 1 in de beauty industrie omdat het snel, makkelijk en effectief werken is. Deze desinfectievloeistof op ziekenhuis niveau houd je je tools als nagelstyliste, kapper of schoonheidsspecialiste mooi schoon en hygiënisch. 

Hoe gebruik je Barbicide?

De barbicide vloeistof moet eerst aangelengd worden met water voordat je het kan gebruiken. Je gebruikt een glazen flacon om de vloeistoffen in te gieten en vervolgens je instrumenten in onder te dompelen om te desinfecteren. 

De mengverhoudingen zijn als volgt: 

  • Mengverhouding voor de glazen flacon van 1,1 liter: 60 ml (6%) Barbicide vloeistof, aanvullen met 1000 ml water.
  • Mengverhouding voor de glazen flacon van 750 ml: 40 ml (6%) Barbicide vloeistof, aanvullen met 630 ml water.
  • Mengverhouding voor de manicure flacon van 120 ml: 4 ml  (6%) Barbicide vloeistof, aanvullen met 60 ml water tot aan de witte streep.
  • Bij toepassingen in andere apparaten of flacons bovenstaande mengverhoudingen aanhouden. Na het desinfecteren van de instrumenten de vloeistof afspoelen.

De barbicide vloeistof werkt al binnen 5 minuten, al wordt voor het gehele proces van schoonspoelen en desinfecteren 10 minuten geadviseerd. De barbicide vloeistof in de flacons moet dagelijks ververst worden. 

Je werkplek reinigen

Waar de Barbicide vloeistof vooral wordt gebruikt om instrumenten mee te reinigen, is de Kingcide er voor de werkplek. Zo kun je er voor kiezen om een Kingcide Sprayflacon te gebruiken of handige hygiënedoekjes. Die laatste zijn ook makkelijk meenemen onderweg!

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »