• Lorem ipsum

Zó zet je de mooiste acrylnagels

17 Feb 2022
door Amy

Acrylnagels zetten is een kunst, daarom geldt: practice makes perfect. Er zijn veel punten waar je rekening mee moet houden als je acrylnagels zet. Daarom geven wij je een aantal tips mee met wat je kan doen in diverse problemen. 

Ik heb last van lifting
Dat acryl loslaat van de nagelplaat komt vooral door een slechte voorbereiding. Zorg er altijd voor dat de nagels ontvet en geprept zijn en dat de nagelrand goed terug is geduwt. Werk altijd 2/3 mm van de nagelrand. Je kan ook gebruik maken van onze Acryl Liquid No Lift. Ben je zwanger? Dan kan het zijn dat het door de hormonen komt dat de acryl niet blijft zitten. Als je veel in het zwembad te vinden bent of vaak schoonmaakt, kan het ook voorkomen dat de acryl los gaat laten. 

Ik weet niet welke liquid ik moet gebruiken
Onze Acryl Liquid Regular is de standaard acryl vloeistof waar je ook als beginner mee aan de slag kan. Hierboven noemde ik al de Acryl Liquid No Lift. Naast het tegengaan van lifting is dit een High Speed vloeistof die snel uithardt. De Acryl Liquid Pro Primer heeft een primer verwerkt in de vloeistof zodat deze niet apart nog aangebracht hoeft te worden en de Acryl Liquid Less Odor is een vloeistof die minder sterk ruikt. Deze hardt ook minder snel uit. Welke je het beste kan gebruiken hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur. 

De kleur zet niet egaal op

Heb je last van stukjes wit in de acryl of dat deze gaat marblen? Dan heb je teveel acryl liquid gebruikt. Wij geven altijd het volgende advies: dip je penseel in je dappendish met liquid en pak een bolletje op. Draai het penseel om zodat het bolletje bovenop het penseel ligt en tik even op je table towel of stukje keukenpapier om de overtollige liquid te verwijderen. Met het bolletje nog bovenop het penseel, leg je deze op je nagel en daarna trek je voorzichtig je penseel terug. Je 'serveert' als het ware je bolletje acryl op de nagel en zo heb je een mooie egale kleur!

Ik krijg mijn penseel niet schoon
Acryl hardt uit en zal daarom in het penseel blijven zitten als deze niet goed schoongemaakt wordt. Dan is het penseel helaas onbruikbaar geworden. Zorg ervoor dat je het penseel goed schoonmaakt met liquid na elk bolletje acryl dat je opzet. Wij raden altijd aan om twee dappendishes liquid neer te zetten: één met liquid om de acryl mee op te zetten en één met liquid om de penseel mee schoon te maken. Met een Kolinsky penseel van echt marten haar is makkelijker werken dan met een synthetisch penseel. Indien de acryl er echt niet meer uitkomt, kan je het penseel 10 minuutjes in pure aceton zetten, de acryl er zachtjes uitschrapen en dan de haartjes weer in een punt draaien met wat nagelolie. Doe dit echter niet te vaak. 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »