• Lorem ipsum

Aan de slag met de nagelfrees

6 Mar 2024
door Amy

Nagels vijlen is een hoop werk, maar de frees maakt dit een stuk makkelijker én sneller. De elektrische nagelvijl of e-file heeft een boel veranderd voor alle nagelstylisten onder ons en zijn inmiddels niet meer weg te denken in de salon. Echter zonder de nodige kennis, kan het best gevaarlijk zijn om een frees te gebruiken. Lees snel verder voor alle ins & outs over frezen. 

 

Aan de slag met de nagelfrees

Een nagelfrees is een must-have voor elke nagelstylist. Met dit apparaat kun je veel sneller werken en het kost minder inspanning dan met de hand vijlen. Zo ontlast je ook je polsen. Daarnaast is het heel makkelijk nauwkeurig werken met een frees. 

Je kunt de nagelfrees gebruiken voor:

  • Modelleren van de nagels
  • Verwijderen van gellak of acryl
  • Inkorten van kunstnagels
  • Netjes maken van de nagelriemen
  • Verwijderen van eelt 

 

Hoe werk je met een nagelfrees? 

De frees, ook wel bekend als de e-file, elektrische vijl of nail drill, is een handig machientje dat het vijlwerk als het ware voor je doet. Aan het uiteinde van het handvat wordt een drilbitje gezet die een roterende beweging maakt. Bij het werken met een frees moet je rekening houden met de volgende punten: 

  1. Het juiste bitje
    Voor elke handeling gebruik je een ander bitje. Lees hier onze blogpost over welk bitje je het beste kan gebruiken. 
  2. Het juiste toerental
    Hoe hoger het aantal toeren, hoe sneller je bitje ronddraait. Let daarom goed op op hoeveel toeren je je frees zet, een te hoog toerental kan schade aan de nagels veroorzaken.
  3. De juiste druk op de nagel
    Het bitje doet het werk van het vijlen voor je, je hoeft daarom maar heel licht druk te geven. Teveel druk op de frees en je beschadigt de nagels tijdens het vijlen. 
  4. Oefening baart kunst
    Frezen gaat niet meteen de eerste keer goed. Zorg daarom voor genoeg oefening zodat je onder de knie krijgt hoe het frezen voelt en hoe je er mee kan werken. 
  5. Frees niet te ver door
    Het is verleidelijk om de gehele nagel af te vijlen met een frees, maar dan loop je het risico om je eigen nagel te ver door vijlt. Vijl daarom altijd met de hand de laatste beetjes weg. 

 

Welke frees heb ik nodig? 

Wij bieden diverse frezen aan in ons assortiment. Gebruik je de frees meer hobbymatig of dagelijks in een salon? Lees dan snel hieronder verder welke frees bij je past. 

  • Tritor Minor
    De Tritor Minor is echt voor hobbymatig gebruik en is de baby van de Tritor-familie. Deze frees is niet bedoeld voor dagelijks gebruik in de salon, maar is alsnog krachtig met 25.000 toeren per minuut. 
  • Tritor Master
    De Tritor Master is het tweelingzusje van de Tritor Minor maar met een krachtiger handvat, waardoor deze perfect is als tweede frees in je salon. 
  • Tritor Speed
    De Tritor Speed is de grote broer van de Minor en Master en heeft diverse upgrades. Deze frees gaat tot 35.000 rpm en bevat een IRS (Intelligent Resistance System) waardoor de frees automatisch stopt als er teveel druk op wordt gezet of als er een blokkade is.
  • Tritor Touch
    In vergelijking met de andere Tritors die een wiel hebben om de snelheid van je vijl in te stellen, werkt de Tritor Touch met een digitaal touchpad. De Touch gaat tot 30.000 rpm.
  • Tritor Go
    De laatste in de Tritor familie is de Tritor Go, en zoals de naam al zegt is deze frees voor on the go. Doordat de frees kabelloos is en 8 uur meegaat na opladen, is deze makkelijk mee te nemen! De Tritor Go gaat tot 30.000 rpm en bevat net als de Speed een IRS. 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »