• Lorem ipsum

Feit of fabel? Kunstnagel mythes busted!

28 Apr 2022
door Amy

Wanneer het aankomt op de gezondheid van je nagels, hebben heel veel mensen er vast wel iets over te zeggen. Maar let op! De meeste dingen die je hoort zijn mythe, niet feit! In deze blog zet ik een aantal mythes voor je op een rijtje, zodat je met een gerust hart lekker kan genieten van je mooie en gezonde nagels. 

1. Nagels moeten ademen

Je nagelbed is gemaakt van dode cellen en hebben dus geen zuurstof nodig. Zolang je dus een salon bezoekt die goede hygiëne uitoefent of zelf op een hygiënische wijze je nagels doet, heb je dus niks te vrezen. Met Barbicide weet je zeker dat alles goed gedesinfecteerd is op je werkplek. 

2. Acrylpoeder en gel zijn slecht voor je nagels

Dat is niet waar. Wanneer je merkt dat je last hebt van dunne nagels die afbreken of een infectie komt dat door de manier van opzetten of verwijderen. Schade aan de nagel wordt meestal aangericht door een slechte vijltechniek of door het verkeerd verwijderen van het product.

3. Nagels worden dunner van acryl of gel

Gel en acryl zorgen ervoor dat je nagels zwaarder aanvoelen. Zodra deze verwijderd worden van de nagel voelt het alsof je eigen nagels dunner en lichter zijn. Nagels worden opgeruwd voordat er een nieuwe set wordt geplaatst, daarom is het wel verstandig om de natuurlijke nagels goed te verzorgen tussen sets. Dit kan met nagelolie. Ook is het dan verstandig de nagels kort te houden zodat ze kunnen aansterken. 

4. Gel is beter voor je nagels dan acryl

Sommige mensen denken dat gel beter is voor je nagels dan acrylpoeder. Dat is fout. In beide gevallen worden er chemicaliën aangebracht op de nagels. Ook hier geldt dus weer dat de nagels op de juiste manier aangebracht en verwijderd moeten worden om schade te voorkomen. 

5. Met een primer heb je geen basecoat nodig

Fout. Je hebt ALTIJD een basecoat nodig wanneer je gelnagels aanbrengt. Werk je met acrylpoeder, dan heb je natuurlijk geen basecoat nodig. Wel raden we altijd een primer aan. 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »